fbpx
SRĐAN SEKULIĆ // KNJIŠKE PREPORUKE

Treba vam ideja šta čitati ovih dana? Srđan Sekulić odabrao je tri sjajne preporuke. Pogledajte koje su to knjige u nastavku.

Miljenko Jergović – Trojica za kartal

Još jedna sjajna Miljenkova knjiga o Sarajevu. Pisac je pokušao i uspeo da napiše remastered “Sarajevskog Marlbora” dvadeset i osam godina kasnije iz ugla sada već iskusnog pisca. Svaka od priča u knjizi “Trojica za kartal” roman je za sebe.

Almin Kaplan – Kućni ljudi

Dnevnik Almina Kaplana pod naslovom “Kućni ljudi” književna je poslastica prvog reda, za sve one posvećene čitaoce i sladokusce. Kaplan je verovatno ispisao najbolju knjigu svojega dosadašnjeg književnog opusa koji je vrlo bogat.

Igor Borozan – Kutija za konce

Igor Borozan posle “Bijelog bora” ispisuje još jednu važnu knjigu poezije pod naslovom “Kutija za konce”. Trebao bi to biti poetski praznik našeg jezika. I jeste, za one koji čitaju poeziju a takvih je nažalost malo. Zavirite u kutiju, i prebirite pažljivo po koncima koji pod Igorovim perom kao kakva harfa sviraju.

Srđan Sekulić

Srđan Sekulić (Priština, 1993) piše poeziju i prozu. Njegove kratke priče i pjesme objavljivane su u književnim časopisima, na portalima i u književnim zbornicima u čitavom regionu. Prevođen je na albanski, makedonski, persijski (farsi), rusinski, njemački, mađarski, francuski, cincarski (armanjski) i engleski jezik. Jedan je od dobitnika nagrade „Mak Dizdar” za 2018. godinu, koja se dodjeljuje u sklopu festivala „Slovo Gorčina” u Stocu, za svoju prvu knjigu pjesama pod naslovom „Kavalov jek”, koju je početkom 2019. objavila izdavačka kuća „Buybook” iz Sarajeva. Početkom maja mjeseca 2021. godine objavio je drugu knjigu poezije pod naslovom „Ugrušak” u izdavačkoj kući „Arete” iz Beograda. Na proljeće 2021. godine dobio je prvu nagradu za kratku priču „David, sin Isakov” u Banjoj Luci, na konkursu „Priče iz komšiluka 5”. Prevodi poeziju i prozu sa makedonskog i bugarskog jezika. Trenutno živi i piše u Sarajevu.

Knjiga Srđana Sekulića

Dodaj komentar